4.5 5 17264
Circus Day

Nur Noch

{{CountDown.hours}}
{{isMobile ? 'St.' : 'Stunden'}}
:
{{CountDown.minutes}}
{{isMobile ? 'Min.' : 'Minuten'}}
:
{{CountDown.seconds}}
{{isMobile ? 'Sek.' : 'Sekunden'}}
+

Vanaf € 75,00 € 123,00 per persoon

Schloss Neuschwanstein und Hohenschwangau

 • Overnachting in een comfortabel Premium Hotel naar keuze
 • Andere hotels vanaf 2 nachten beschikbaar
 • Afhankelijk van het gekozen hotel met meer extra's zoals ontbijt
 • Ticket voor een kasteelrondleiding en/of museumbezoek naar keuze inbegrepen
 • U kunt kiezen uit de volgende bezienswaardigheden:
  • Neuschwanstein-ticket: bezoek met rondleiding aan Kasteel Neuschwanstein
  • Prinsen-ticket: Kasteel Neuschwanstein + Museum van de Beierse Koningen 
  • Zwanen-ticket: Kasteel Neuschwanstein + Kasteel Hohenschwangau + Museum van de Beierse Koningen
 • Gratis entree voor kinderen tot en met 17 jaar

 

Feitjes over Kasteel Neuschwanstein: 1,5 miljoen bezoekers per jaar, dient als voorbeeld voor het wereldberoemde Disneylogo en een van de moderne wereldwonderen "New 7 Wonders

De tickets ontvangt u aan het ticket-center na het tonen van de voucher die u uiterlijk 7 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. Print alstublieft de voucher en ook de reserveringsbevestiging alvast uit en toont u deze aan de ingang.

Vanaf € 75,00 € 123,00 per persoon

+ ticket + hotel

Ontdek de sprookjeskastelen van zuid Duitsland

Ieder jaar komen rond 1,5 miljoen bezoekers naar het dorpje Hohenschwangau in de buurt van Füssen. Buiten de stad staan namelijk twee unieke en wereldberoemde kastelen Kasteel Neuschwanstein en Kasteel Hohenschwangau. Deze kastelen behoren tot de meest geliefde bezienswaardigheden van heel Duitsland en nemen bezoekers in het midden van de prachtige regio Allgäu mee op een reis door de tijd. Ook u kunt de sprookjeskastelen van Hohenschwangau bezoeken, boek nu uw tickets voor deze must-see-attracties in Duitsland!

U heeft de keuze uit 3 ticketvarianten:

 • Optie 1: Neuschwanstein-Ticket – Bezoek aan Kasteel Neuschwanstein
 • Optie 2: Prinsen-Ticket – Bezoek aan Kasteel Neuschwanstein + Museum van de Beierse Koningen
 • Optie 3: Zwanen-Ticket – Bezoek aan Kasteel Neuschwanstein + Kasteel Hohenschwangau + Museum van de Beierse Koningen

Het ticket-center bevindt zich direct in Hohenschwangau. U ontvangt een e-mailvoucher van Travelcircus die u daar kunt inruilen voor een ticket van de geboekte categorie. Houdt u rekening met de volgende ticketverkooptijden:

 

Kasteel Neuschwanstein

 • Zomer (april tot 15.10.): dagelijks van 09:00 - 18:00 uur
 • Winter (16.10. - 31.03.): dagelijks 10:00 - 16:00 uur / op 24.12, 25.12, 31.12 en 01.01 gesloten

De rondleidingen voor ticketopties 2 en 3 nemen veel tijd in beslag en beginnen daarom vanaf 10 - 12 uur.

Al vanaf grote afstand imponeert het Kasteel Neuschwanstein met zijn unieke silhouet. Dit is het kasteel dat Walt Disney inspireerde tijdens het creëren van zijn tekenfilmkastelen en als voorbeeld diende voor het beroemde Disneylogo. Maar niet alleen sprookjesfans worden al decennialang gefascineert door dit prachtige kasteel. Ook cultuur- en architectuurliefhebbers van over de hele wereld komen ieder jaar naar Kasteel Neuschwanstein.

 

Een stukje geschiedenis

Het Kasteel Neuschwanstein werd in 1869 gebouwd in opdracht van de toenmalige koning van Beieren, Koning Lodewijk II. Deze uiterst verlegen man was op zoek naar een toevluchtsoord dat geheel in het teken van de historische ridderburchten stond. Een tragisch detail: Na de lange bouwperiode kon de Koning slechts enkele weken genieten van zijn oasis: in 1886 stierf hij op raadselachtige wijze. Kort daarop werd Schloss Neuschwanstein omgebouwd tot een museum. De entreekosten zouden gebruikt worden om de hoge bouwschulden af te kunnen lossen. Inmiddels trekt het slot 1,5 miljoen bezoekers per jaar, dus dit idee bleek meer dan de moeite waard.

De ingang van het kasteel Neuschwanstein bereikt u vanaf het ticket-center met de shuttlebus (tot "Marienbrücke"), met de paardenkoets of na een wandeling van 40 minuten. Let erop dat de shuttlebus en de paardenkoets niet direct voor het kasteel kunnen parkeren. Vanaf de halte is het nog ongeveer een kwartier lopen.

 

Kasteel Hohenschwangau

 • Zomer (april tot 15.10.): dagelijks van 09:00 - 18:00 uur
 • Winter (16.10. - 31.03.): dagelijks 10:00 - 16:00 uur / op 24.12 en 01.01 gesloten

Kasteel Hohenschwangau was tot in de 16e eeuw in het bezit van de ridders van Schwangau en heeft door de eeuwen heen meerdere oorlogen overleefd, al kwam de voormalige burcht er niet zonder kleerscheuren vanaf. In 1832 was het Kroonprins Maximiliaan van Beieren die het kasteel opnieuw liet reconstrueren naar de originele bouwplannen in neogotische stijl. In Kasteel Hohenschwangau bracht de sprookjeskoning Lodewijk II zijn jeugd door, daarnaast diende het kasteel daarna ook als pronkvolle zomerresidentie van de koninklijke familie.

Tijdens een bezichtiging kunnen bezoekers zich onder andere vergapen aan de grote feestzaal. Dit is de grootste ruimte van het hele kasteel met indrukwekkende en reusachtige wandschilderingen. Werp daarnaast ook een blik in de Oosterse Kamer, de slaapkamer van Koningin Marie, en in de Tassokamer, de slaapkamer van de koningen waarin Lodewijk II een belichtbare sterrenhemel liet installeren.

Het Kasteel Hohenschwangau bereikt u vanaf het ticket-center met de paardenkoets (in ongeveer 10 minuten) of te voet (in ongeveer 20 minuten).

 

Museum van de Beierse Koningen

 • dagelijks 09:00 - 17:00 uur / op 24.12, 25.12 en 01.01 gesloten

Sinds 2011 herbergt het Grandhotel Alpenrose het Museum van de Beierse Koningen. Het museum ligt onder het Kasteel Neuschwanstein en Kasteel Hohenschwangau aan de oever van het Alpenmeer, in het plaatsje Hohenschwangau.

Bezoek het museum en ga mee op een spannende reis door de geschiedenis van de Wittelsbacher, een van de oudste koninklijke geslachten van Europa. De tentoonstelling richt zich op Koning Maximiliaan II, de vader van Lodewijk II, die het slot tot zijn zomerresidentie om liet bouwen en Lodewijk II, de bouwheer van het sprookjeskasteel Neuschwanstein. Het museum maakt gebruik van moderne technologieën met originele stukken, kamervullende ensceneringen en sprookjesachtige uitzichten over de omliggende landschap en de indrukwekkende kastelen.

Het Museum van de Beierse Koningen ligt op slechts enkele minuten loopafstand van het ticket-center.

 • Inclusief overnachting in de geboekte hotel
 • Afhankelijk van het gekozen hotel met meer extra's zoals ontbijt inbegrepen
 • Inclusief ticket voor een kasteelrondleiding en/of museumbezoek naar keuze 

De tickets ontvangt u aan het ticket-center na het tonen van de voucher die u via e-mail ontvangt. Print alstublieft zowel de voucher als ook de reserveringsbevestiging van tevoren uit (absoluut noodzakelijk!) en toon deze bij de ingang.

Belangrijke informatie

Door de actuele gebeurtenissen in verband met het coronavirus (Covid-19) kunnen er op dit moment afwijkingen zijn in de service/aanbod ter plaatse.

Wijzigen en annuleren

 • De voorwaarden zijn te vinden in de algemene voorwaarden van de organisator "Wagner Kurzreisen GmbH".
 • Bij reizen die met de aankoop van toegangskaarten (bijv. voor musicals, concerten of opera's) verbonden zijn, wordt voor de tickets vanaf 24 uur na het boeken 100% van de ticketprijs in rekening gebracht.
 • Neem voor omboekingsaanvragen contact op met ons serviceteam via cancel-nl@travelcircus.com.

Reisorganisatie

Verantwoordelijke reisorganisatie Wagner Kurzreisen.
Wagner Kurzreisen GmbH
Aroser Allee 76
13407 Berlin
Deutschland

Bereikbaarheid

Wanneer u met de auto reist, voer dan het volgende adres in uw navigatie in:

Neuschwansteinstraße 20
87645 Schwangau

Duitsland

Rijd met de bus vanaf Füssen tot de halte "Hohenschwangau Neuschwanstein Castles". U kunt ook de pendelbus nemen vanaf het dalstation Am Alpsee P4 tot het uitzichtpunt "Jugend", boven het kasteel. Vanaf hier wandelt u binnen 600 meter naar de ingang van het kasteel (met een stijging van 12%, niet geschikt voor bezoekers met beperkte mobiliteit).

De dichtstbijzijnde luchthavens zijn in Innsbruck (110 km) en München (150 km).